NHL: Alfredsson sa definitívne rozlúčil s kariérou

NETKY.SK • 4 December 2014, 18:12 • 2 min
NHL: Alfredsson sa definitívne rozlúčil s kariérou

OTTAWA - Švédsky hokejový útočník Daniel Alfredsson, ktorý v tejto sezóne nenastúpi na súťažný zápas, vo štvrtok v Ottawe oznámil formálny koniec kariéry.

slovakia

left justify in out

Alfredsson sa dlhšie rozhodoval o hokejovej budúcnosti a zvolil si odchod zo súťažného ľadu. Za miesto, kde bude informovať o svojom rozhodnutí, si vybral Ottawu, kde strávil prvých sedemnásť sezón v lige. Švéd vo štvrtok slávnostne podpísal zmluvu so Senators na jeden deň a pred večerným zápasom proti tímu New York Islanders sa predstavi na ľade na predzápasovej rozcvičke. 

 

Alfredsson sa pre neustále problémy s chrbtom a platničkami rozhodol, že už nebude hrať súťažný hokej. "V predchádzajúcej sezóne sa moje telo začalo ozývať. Stále som sa však tvrdo pripravoval, ale pred tromi týždňami som sa rozhodol skončiť," povedal vo štvrtok Alfredsson. 

 

Už dávnejšie bolo jasné, že ak sa bývalý kapitán Ottawy rozhodne pokračovať v kariére, potom by to bolo len v Detroite Red Wings, kde strávil aj predchádzajúci ročník. Švéd podpísal pred rokom s "červenými krídlami" zmluvu na jednu sezónu na 5,5 milióna dolárov, predtým strávil sedemnásť súťažných ročníkov v Ottawe. Red Wings aj s jeho prispením postúpili 23. krát bez prerušenia do play-off, ale v prvom kole nestačili na hokejistov Bostonu. 

Onedlho 42-ročný Alfredsson (nar. 11. decembra 1972) sa pôvodne chcel o budúcnosti rozhodnúť do začiatku prípravného kempu ešte v septembri. Situáciu mu však skomplikovali problémy s chrbtom, pre ktoré musel prerušiť tréningy. Alfredsson odohral v NHL celkovo 1246 stretnutí, v ktorých strelil 444 gólov a dosiahol 1157 bodov. V ostatnom ročníku nastúpil pre zranenia len 68-krát, jeho bilancia bola 18 gólov a 31 asistencií. 

 

V Ottawe je Alfredsson klubovým rekordérom v počte zápasov (1178), gólov (426), asistencií (682) aj bodov (1108). Okrem duelov základnej časti je lídrom štatistík Sens aj v play-off. "Bez rozmýšľania môžem povedať, že Daniel bol najlepším hráčom, aký v meste Ottawa pôsobil," poznamenal Eugene Melnyk, majiteľ Senators. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies