NHL: Ak Selkeho trofej nezíska znova Bergeron, môže aj Hossa

NETKY.SK • 7 Apríl 2015, 16:43 • 2 min
NHL: Ak Selkeho trofej nezíska znova Bergeron, môže aj Hossa

NEW YORK - Patrice Bergeron by mal druhý rok po sebe získať Trofej Franka J. Selkeho pre najlepšie brániaceho útočníka v zámorskej hokejovej NHL. Hoci 29-ročný center Bostonu neprežíva oslnivú sezónu a 44 trestných minút v 78 dueloch je jeho negatívne osobné maximum, podľa serveru NESN.com je znova hlavným kandidátom na ocenenie. Kanaďan nastrieľal 22 gólov (jeden v oslabení) a pripojil 32 asistencií.

slovakia

left justify in out

"Aj keď nehrá najlepšie, stále je sakramentsky dobrý. Asi trofej znova získa, lebo keď sa raz dostanete do toho cyklu, zvyčajne už zostanete medzi kandidátmi," poznamenal Dale Arnold zo spomenutého webu.

 

Ak by NHL neocenila Bergerona, medzi vážnymi adeptmi je aj slovenský útočník Marián Hossa. Cenný univerzál na oboch koncoch ľadu si aj v 36 rokoch udržuje svoj štandard, v 79 vystúpeniach dal takisto ako Bergeron 22 gólov a pridal ešte o šesť asistencií viac. V štatistike plus/mínus je odchovanec trenčianskeho hokeja na hodnote +18, Bergeron má len tri plusové body. Hossa dosiahol takisto ako on jeden presný zásah v oslabení a nazbieral iba 32 trestných minút. Selkeho trofej však môže takisto ako za sezónu 2012/2013 skončiť aj teraz v rukách jeho spoluhráča zo Chicaga Jonathana Toewsa, v okruhu kandidátov je aj Anže Kopitar z Los Angeles.

 

O držiteľovi Trofeje Franka J. Selkeho rozhodujú profesionálni žurnalisti združení v asociácii PHWA. Len zriedka ju nezíska stredný útočník, naposledy sa krídelník tešil z ocenenia ešte v ročníku 2002/2003, keď ju udelili Fínovi Jeremu Lehtinenovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona