NHL: Ak pôjde naplno, bude efektívny, tvrdí o Jurčovi Blashill

NETKY.SK • 28 Október 2015, 13:11 • 2 min
NHL: Ak pôjde naplno, bude efektívny, tvrdí o Jurčovi Blashill

DETROIT - Útočník Tomáš Jurčo je podľa trénera hokejistov Detroitu vývojaschopný hráč, ale musí ísť naplno v každej sekunde svojho pobytu na ľade. Tvrdí to Jeff Blashill, ktorý slovenského reprezentanta viedol predtým aj na farme v AHL.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdvaročný slovenský krídelník v utorok nastúpil iba v treťom stretnutí tejto sezóny v NHL a asistenciou sa podieľal na jedinom góle Detroitu v súboji s Carolinou (1:3). Jurčo si nomináciu na zápas zaslúžil tvrdou prácou v tréningu, keď sa prezentoval podľa pokynov svojho trénera. "Môže sa z neho stať efektívny hráč, keď bude korčuľovať nonstop naplno. To je presne to, na čom spolu pracujeme. Snažím sa mu preložiť, čo znamená byť húževnatý a vytrvalý. Ak toto dokáže neustále aj v hre s pukom, bude naozaj efektívny,“ zopakoval Blashill pre Detroit Free Press.

Jurčo odohral v drese Detroitu už vyše 100 zápasov, ale najviac sa mu darilo hneď na začiatku po príchode z tímu AHL Grand Rapids počas sezóny 2013/2014. Vtedy zaznamenal 15 bodov v 36 zápasoch, vlani v 63 stretnutiach mal dovedna iba 18 bodov za 3 góly a 15 asistencií. To všetko ešte za éry Mika Babcocka. Teraz ho trénuje muž, ktorý ho veľmi dobre pozná z pôsobenia v Grand Rapids. "Musím viac a intenzívnejšie korčuľovať. To je absolútna priorita, ktorú vyžaduje Blashill. Ak mi to raz vyjde, môže mi to pomôcť mentálne do ďalších zápasov,“ uviedol Jurčo. "Keď opúšťal AHL, bol výborne forčekujúcim hráčom s priemerom bod na zápas. Musíme však dosiahnuť stav, aby sme videli od neho na ľade to najlepšie,“ prízvukoval Blashill.

Hráči Detroitu po skvelom vstupe do sezóny a troch úvodných víťazstvách z ďalších šiestich stretnutí našli cestu k triumfu už iba raz. Momentálne im s 9 bodmi z rovnakého počtu zápasov patrí 9. priečka v tabuľke Východnej konferencie NHL.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies