NHL: Aj NHL sa ponorila do minút ticha, Jágr s Eiffelovkou

NETKY.SK • 15 November 2015, 10:56 • 2 min
NHL: Aj NHL sa ponorila do minút ticha, Jágr s Eiffelovkou

OTTAWA - Vlna celosvetového súcitu s obeťami teroristických útokov v Paríži neobišla ani hokejistov v najprestížnejšej profilige sveta.

slovakia

left justify in out

Pred začiatkom všetkých 13 sobotňajších zápasov v NHL si minútou ticha uctili mŕtvych z piatkového krvavého večera vo francúzskej metropole, kde na šiestich miestach prišlo o život dovedna 129 ľudí a ďalšia stovka sa ešte nachádza v kritickom stave.

Pred súbojmi v Ottawe a Montreale dokonca znela francúzska hymna a ľadová plocha sa počas nej odela do farieb trikolóry. Úctu obetiam šialených útokov prostredníctvom sociálnych sietí vyjadrili aj viacerí hokejisti. Najstarší hráč NHL, 43-ročný Jaromír Jágr, sa po rannom rozkorčuľovaní nechal v šatni odfotiť s obrázkom Eiffelovej veže na pozadí červeného srdca. Na twitterovej prezentácii tímu New Jersey Devils sa zasa najtradičnejší symbol Paríža ocitol vystavaný z pukov s podtitulom: "Modlitby pre Paríž."

Francúzski reprezentanti pôsobiaci v NHL Pierre-Édouard Bellemare z Philadelphie a Antoine Roussel z Dallasu sa v sobotňajších zápasoch svojich tímov objavili s vyobrazenou národnou vlajkou na prilbe. Bellemare je rodákom z Paríža a v súčasnosti tam žije jeho sestra. Podľa jeho slov by mala byť v poriadku. "V prvom momente je to veľká tragédia. Moja sestra sa vrátila z práce domov, a keď som jej volal, bola rovnako v šoku ako ja. Je strašné, čo sa stalo. Parížanom treba vyjadriť podporu, ako sa len dá. Veľa mojich priateľov sa mi ozvalo prostredníctvom facebooku, aspoň trochu sa mi uľavilo,“ uviedol Bellemare pre server NHL pred sobotňajším zápasom Philadelphie na ľade Caroliny v Raleighu. Ak mu to nabitý program v NHL čo len trochu dovolí, chce ísť navštíviť priateľov a rodinu v Paríži. "Neviem, či budem mať strach, ale viem, že prídem do iného mesta, než na aké som bol zvyknutý. Je to krásne miesto a ľudia sa s tým všetkým budú musieť vyrovnať. Teraz im môžeme pomôcť aspoň tak, že im venujeme svoje myšlienky," dodal Bellemare.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona