NHL: Aj Chára i Crosby si vyliali studenú vodu na hlavu

NETKY.SK • 11 August 2014, 11:37 • 2 min
NHL: Aj Chára i Crosby si vyliali studenú vodu na hlavu

NEW YORK - Viaceré hviezdy hokejovej NHL vrátane Sidneyho Crosbyho či Zdena Cháru sa už postavili pred kameru, vyliali na seba vedro ľadovej vody a potom vyzvali ďalších kolegov, aby urobili to isté.

slovakia

left justify in out

Hokejisti sa pripojili k populárnej vedrovej výzve Ice Bucket Challenge. Robia to s cieľom pomôcť pacientom s amyotrofickou laterálnou sklerózou (ALS) a upozorniť na problematiku. Akciu odštartoval Peter Frates s manželkou Juliou.

 

Bývalému bejzbalistovi diagnostikovali ochorenie nervového systému v roku 2012. Ako prví sa do akcie zapojili hráči bejzbalovej MLB a postupne sa začali pridávať hokejisti z NHL i ďalší športovci. Videá studenou vodou obliatych ľudí sa potom objavujú na sociálnych sieťach, vďaka ktorým aktivita rýchlo získala popularitu. Organizujú sa už aj hromadné obliatia, neďaleko Bostonu sa takto stretlo okolo dvesto ľudí. 

 

Princíp Ice Bucket Challenge je jednoduchý. Niekto z priateľov vyzve osobu, aby si vyliala studenú vodu na hlavu alebo venovala 100 dolárov na charitatívne projekty organizácie na podporu liečby ALS. Podľa jej prezidentky Barbary Newhousovej sa na účtoch objavilo počas prvého augustového týždňa 168-tisíc dolárov, čo je poriadny skok oproti 14-tisícom z porovnateľného obdobia pred rokom. 

 

Zdeno Chára akceptoval výzvu do Ice Bucket Challenge od útočníka Patricea Bergerona. Kapitán Bruins následne oslovil na podporu projektu Davida Krejčího, Dennisa Seidenberga a Dougieho Hamiltona. Studenú vodu si už na seba vyliali aj Sidney Crosby, Brad Marchand či Tyler Seguin. 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona