NHL: Aho si po úspešnej sezóne vyslúžil od Caroliny trojročnú zmluvu

NETKY.SK • 13 Jún 2016, 21:53 • 2 min
NHL: Aho si po úspešnej sezóne vyslúžil od Caroliny trojročnú zmluvu

RALEIGH - Hokejový klub zámorskej NHL Carolina Hurricanes podpísal trojročný nováčikovský kontrakt s fínskym útočníkom Sebastianom Ahom. Informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Osemnásťročného útočníka si Carolina vybrala v druhom kole minuloročného draftu a po úspešnej sezóne vo Fínsku vyskúša šťastie v zámorskej profilige. Aho si počas trojročného trvania zmluvy príde ročne na 832.500 amerických dolárov alebo 70 tisíc americký dolárov, ak bude pôsobiť v nižšej American Hockey League (AHL). Okrem toho získal za podpis kontraktu 277.500 amerických dolárov.

 

Aho sa predstaví v NHL po úspešnej sezóne vo Fínsku, v drese Kärpätu Oulu odohral 45 duelov, v ktorých zaznamenal 20 gólov a 25 asistencií, za čo si vyslúžil zaradenie do All Stars tímu a ocenenie Mattiho Keinonena za najlepšiu bilanciu plusových a mínusových bodov. Talentovaný útočník získal na reprezentačnej scéne zlato na majstrovstvách sveta do 20 rokov a striebro v kategórii mužov. Mladík figuruje aj vo výbere Lauriho Marjamäkiho na Svetový pohár.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona