NHL 2020/2021 Východná divízia: New York Rangers, New Jersey Devils

NETKY.SK • 14 Január 2021, 19:14 • 2 min
NHL 2020/2021 Východná divízia: New York Rangers, New Jersey Devils

Ako ďalšiu dvojicu si predstavíme tímy, ktoré sú na tom z hľadiska kvality a prestavby takpovediac na jednej lodi. New York má ako jediný zástupca celej ligy až dva tímy v súťaži, no rozhodli sme sa, že ich nebudeme predstavovať spoločne, pretože Rangers a Islanders sú za posledné roky diametrálne odlišné, hlavne čo sa týka úspešnosti a poradia tímu po sezóne.

slovakia

left justify in out

Najdrahší hráč NHL

Rangeri z New Yorku absolvovali celkom pokojnú offseason. V minulom roku to bolo oveľa dramatickejšie v rámci podpisov nových zmlúv. Artemi Panarin odohral svoju prvú sezónu za "jazdcov" a spoločne so Zibanejadom vytvorili skvelú hraciu dvojicu. Panarin je mimochodom najdrahší hráč NHL. S Rangers vlani podpísal zmluvu na 7 rokov, kde si prilepší po každej sezóne o 11 642 857 USD. Prekonal tak gólmana Montrealu Careyho Priceado 2026 a každý rok 10 a pol milióna USD za rok.

 

img

 

Príchody a jednotka draftu 

Poďme ale na aktuálnu sezónu. Do tímu prišli obranca Jack Johnson a brankár Keith Kinkaid. Druhý menovaný sa však nenachádza ani v aktuálnej súpiske pre tohtoročnú sezónu. Jeho výkony už nie sú také ako v minulosti a tento hráč skôr stagnuje. Rovnako to platí aj pre Jacka Johnsona. Najväčším príchodom je však jednotka tohtoročného draftu Alexis Lafréniere, od ktorého sa čakajú veľké veci.

 

 

Mladé talenty 

Rangers majú obrovskú výhodu v tom, že ich súčasný káder sa skladá z ohromne talentovaných mladých hráčov, ktorí ešte nestoja veľa peňazí, a teda to nie je záťaž pre platový strop. Tohtoročná jednotka draftu Lafréniere, minuloročná trojka draftu a majster sveta 2019 v Bratislave s Fínskom Kaapo Kakko, český útočník Filip Chytil. Okrem toho aj obrancovia Adam Fox či Ryan Lindgren a dokonca aj druhý brankár Igor Shesterkin. Na týchto hráčov sa ešte vzťahuje nováčikovská zmluva, ktorá nesmie presiahnuť hranicu 925 000 USD. A každý jeden z menovaných je talentovaný hráč. Už teraz je isté, že Rangeri nebudú môcť v priebehu nasledovných sezón, všetkým ponúknuť "ozajstné" peniaze.

 

 

Odchody 

Čo sa týka hráčov, ktorí mužstvo opustili, tak najväčšia strata nielen pre tím, ale celý New York a všetkých fanúšikov Rangers po celom svete, je švédsky gólman Henrik Lundqvist. Spočiatku to vyzeralo tak, že kráľ Henrik zamieri do Washingtonu, no jeho sezónu, a pravdepodobne aj celú kariéru, zastavilo naplánovanie operácie srdca, ktorú bude musieť podstúpiť. Okrem neho ešte tím opustili Mark Staal a Jesper Fast.

 

 

Predikcia 

V silnej Východnej divízii to budú mať všetky tímy ťažke, aby sa prebojovali do playoff. Rangeri majú pre skrátenú sezónu možno výhodu v dvoch mladých talentovaných brankároch – Gerogiev a Shesterkin a takisto v šírke kádru mladých a talentovaných hráčov. Napriek tomu si myslíme, že do playoff sa nedostanú, i keď v inej divízii by im na to súčasná sila mužstva stačila.

 

Tohto roku bez kapitána 

Rangers okrem iného nebudú mať pre tento ročník kapitána. Vedenie klubu sa rozhodlo, že bude mať 4 asistentov, ktorí ponesú na drese A. Budú nimi útočníci Artemi Panarin, Mika Zibanejad, Chris Kreider a obranca Jacob Trouba.

 

 

Veľké odchody z Devils 

V minulej sezóne malo vedenie tímu aj všetci fanúšikovia od Devils veľké očakávania. Situácia však dopadla tak, že mužstvo sa neprebojovalo ani do playoff. Sezónu pritom začínalo s top kanonierom Taylorom Hallom či útočníkom Waynom Simmondsom – obidvaja menili dresy už počas sezóny a pred začiatkom tej aktuálnej opäť prestúpili do iných klubov.

 

Trio ako kostra tímu 

Ruský snajper Nikita Gusev, ktorého všetci poznajú ako veľkého kamaráta Nikitu Kucherova – kráľ strelcov a minuloročný víťaz Stanley Cupu s Tampou Bay Lightning, nepresvedčil svojimi výkonmi. Jednotka minuloročného draftu Jack Hughes sa ukázal v celkom dobrom svetle, no nebola to nováčikovská sezóna ako v podaní Crosbyho či Mcdavida.

 

 

Sklamaním po minulom roku bol aj obranca, ktorý mal viesť Devils až k vytúženému Stanley Cupu. P.K. Subban prišiel z Nashvillu pred minulou sezónou ako veľký obranca, radený do top 5 v celej lige. Výsledok Devils ale už poznáme, ani postup do playoff.

 

Príchody 

Do tímu prišli na vystuženie obrany Murray z Columbusu a Kulikov z Winnipegu. Okrem nich by mal útok ešte posilniť Andreas Johnsson z Toronta. Najväčším príchodom mal byť Corey Crawford z Chicaga. S Devils najprv aj podpísal, no pár dní na to ukončil kariéru. Vyzerá to teda tak, že jednotkou v bráne sa stane Blackwood, ktorého si "diabli" poistili na 3 roky.

 

img

 

Nevyužitá veľká suma 

Ako plus by sme však vyzdvihli, že Devils majú 14 mil. USD miesta pod platovým stropom, takže počas sezóny sa v podstate môžu pokúsiť priviesť aj hviezdu typu Maxa Paciorettyho, ktorý je údajne v Las Vegas nespokojný. Vrásky na tvári majú aj v Edmontone, a to zo zmluvy Nugenta-Hopkinsa. Devils by mohli získať aj tohto hráča.

 

 

Predikcia 

Najväčšie hviezdy tímu Gusev, Hughes, Kyle Palmieri, Travis Zajac, P.K. Subban či Sami Vatanen nemajú, najmä po výkonoch v minuloročnej sezóne, veľké šance v nabitej Východnej divízii. Môže sa však stať, že budú bojovať o posledné štvrté miesto pre playoff, alebo skončia beznádejne poslední na chvoste. Z českých hokejistov bude pre túto sezónu obliekať dres New Jersey Devils útočník Pavel Zacha.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies