NFL: Za Bradyho sa odvolala hráčska únia

NETKY.SK • 15 Máj 2015, 09:44 • 2 min
NFL: Za Bradyho sa odvolala hráčska únia

FOXBOROUGH - Tom Brady sa odvolal proti trestu za porušenie pravidla o tvrdosti lôpt v januárovom finále konferencie AFC play-off NFL v americkom futbale. Vlastne to za neho urobila hráčska únia, ktorá zároveň vyzvala komisára súťaže Rogera Goodella, aby v kauze menoval nezávislého sudcu.

slovakia

left justify in out

NFL oznámila verdikt nad rozohrávačom úradujúceho šampióna NFL New Englad Patriots v pondelok. Bradymu zastavili činnosť na prvé štyri zápasy nadchádzajúcej sezóny, Patriots majú za "podfuk" zaplatiť rovný milión amerických dolárov. Klub navyše stratil právo na dva výbery v draftoch nováčikov - v prvom kole v roku 2016 a vo štvrtom v roku 2017. Odvolanie bolo podané len hodinu pred vypršaním termínu a týka sa iba Bradyho suspendácie. Riešiť sa musí do desiatich dní. Zatiaľ nie je známe, či výrok NFL napadne aj klub. Čas na to má do 21. mája.


Patrioti podľa vyšetrovacej správy Teda Wellsa 18. januára v domácom finále konferencie proti Indianapolisu (45:7) zámerne podhustili lopty, čím získali výhodu pre svojho hviezdneho quarterbacka.


"Každý hráč, bez ohľadu na to, čo dokázal a aký si získal rešpekt, je povinný riadiť sa pravidlami. Musí niesť zodpovednosť za svoje správanie, ak koná v rozpore s nimi, keď podvádza a podkopáva dôveryhodnosť športu v očiach verejnosti," napísal Bradymu výkonný viceprezident NFL pre športové operácie Troy Vincent.


Najužitočnejší hráč tohtoročného Super Bowlu sa v prípade potvrdenia trestu môže vrátiť do diania až v piatom zápase základnej časti - zhodou okolností v repríze konferenčného finále proti Indianapolisu na pôde Colts. Na poste rozohrávača by ho dovtedy zastúpil Jimmy Garoppolo.

 

Tridsaťsedemročný Tom Brady patrí k najväčším celebritám amerického profesionálneho športu. Počas svojej kariéry v NFL hral iba za New Egland, štyrikrát získal Super Bowl, trikrát bol najužitočnejším hráčom finálového súboja, dvakrát ho vyhlásili za MVP NFL. V Pro Bowle si zahral desaťkrát.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies