NFL-Super Bowl: Seattle prvýkrát v histórii na tróne

NETKY.SK • 3 Február 2014, 07:12 • 2 min
NFL-Super Bowl: Seattle prvýkrát v histórii na tróne

NEW YORK - Americkí futbalisti Seattle Seahawks prvýkrát v histórii vyhrali Super Bowl, finálový zápas zámorskej profesionálnej NFL. V 48. ročníku prestížneho finále pokorili jasným spôsobom Denver Broncos 43:8 na MetLife Stadium v New Yorku. Najužitočnejším hráčom (MVP) zápasu sa stal Malcom Smith z víťazného tímu.

slovakia

left justify in out

Na tróne pre šampióna NFL Seattle nahradili minuloročných víťazov Baltimore Ravens.
     
Zápas najlepších tímov oboch konferencií po základnej časti bol aj súbojom najlepšieho útoku v súťaži (Denver) proti najlepšej ligovej obrane (Seattle). Vyhrala obrana "Morských jastrabov". Po prvej štvrtine Seahawks viedli po safety a dvoch góloch z poľa 8:0, v druhej štvrtine využil Seattle dve interceptions vo dva touchdowny a získal náskok 22:0. Ten druhý položil po 69 yardovom behu práve linebacker Malcolm Smith. A keď v tretej štvrtine zaznamenal Percy Harvin touchdown po 87 yardov z "kickoff return" a ďalší aj Jermaine Kearse, pričom Steven Hauschka vždy potvrdil kopom, viedol Seatlle 36:0 a bolo o víťazovi rozhodnuté.
     
"Žrebcom z Colorada" nepomohol ani hviezdny 38-ročný quarterback Peyton Manning, ktorý má na konte päť MVP v NFL. Jeho náprotivok z tímu víťaza konferencie NFC, mladý quarterback Russell Wilson, skompletoval 18 z 25 prihrávok v 206 yardov a vo dva touchdowny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona