NFL-Super Bowl: Finále 45. ročníka možno najsledovanejšou športovou udalosťou

NETKY.SK • 4 Február 2011, 12:41 • 2 min
NFL-Super Bowl: Finále 45. ročníka možno najsledovanejšou športovou udalosťou

NFL-Super Bowl: Finále 45. ročníka možno najsledovanejšou športovou udalosťou

slovakia

left justify in out

img

Finále ligy amerického futbalu NFL Super Bowl patrí v USA medzi najpopulárnejšie spoločenské udalosti. Svedčí o tom aj fakt, že podľa odhadov mediálnych odborníkov sa nedeľňajší zápas zrejme stane najsledovanejšou športovou udalosťou americkej televíznej histórie.
      Zápasy NFL patrili počas tejto sezóny pravidelne medzi najsledovanejšie programy. Ak sa duel medzi Green Bay a Pittsburghom stane najsledovanejším televíznym programom, zoberie tento primát minuloročnému Super Bowlu medzi Indianapolisom Colts a New Orleans Saints, ktorý k obrazovkám v USA pritiahol 153 miliónov Američanov.
      Priamo úmerne so sledovanosťou rastie samozrejme aj cena televíznej reklamy, ktorú predáva televízna stanica Fox. Kým v roku 1967 stála polminúta reklamy iba 42.000 dolárov, tento rok sa jej cena vyšplhala až na 3 milióny. To je o 200.000 dolárov viac ako počas minulého roka.
      Do výšin sa tiež vyšplhali ceny vstupeniek na Super Bowl. Pred 44 rokmi stál lístok 12 dolárov. Tento rok si záujemcovia za najmenej kvalitné sedenie zaplatili až 2950 dolárov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies