NFL: Manningova posledná bitka: V zlatom Super Bowle

NETKY.SK • 25 Január 2016, 13:55 • 2 min
NFL: Manningova posledná bitka: V zlatom Super Bowle

DENVER - Peyton Manning je odpísaný. To si myslelo mnoho ľudí vrátane expertov pred nedeľňajším finále konferencie AFC zámorskej súťaže amerického futbalu NFL. Tridsaťdeväťročný rozohrávač Denveru Broncos totiž nemá za sebou vydarenú základnú časť. Utrpel zranenie nohy, z výkonnostných dôvodov sedel od desiateho týždňa a šancu dostal až v polovici stretnutia posledného kola.

slovakia

left justify in out

Lenže v play-off najskôr zabral v náročnom zápase proti Pittsburghu Steelers a potom doma zdolal aj rivala Toma Bradyho z New England Patriots. Denver triumfoval tesne 20:18 najmä vďaka skvelému prvému polčasu, v ktorom Manning presnou prihrávkou dvakrát našiel Owena Wilsona. Najlepšia defenzíva ligy vyradila obhajcu trofeje, hoci "patrioti" v úplnom závere skórovali zásluhou Roba Gronkowského. Potom však nepremenili za dva body a starší z bratskej dvojice Manningovcov si zahrá vo svojom štvrtom Super Bowle. Je to symbolické, keďže jubilejný 50., zlatý Super Bowl, bude s najväčšou pravdepodobnosťou jeho posledné vystúpenie v kariére.

"Nemusíme sa baviť, že toto je veľmi sladké víťazstvo. Odzrkadlilo celú sezónu, nebolo to jednoduché. Veľa ľudí si zastalo svoje miesto," pochválil Manning svojich spoluhráčov. Prijal, že už nie je neohrozeným lídrom mužstva, ale svoju limitovanú pozíciu si zastal takmer bezchybne. V sedemnástom vzájomnom súboji s Bradym znížil bilanciu na 6:11, ale v konferenčných finále vedie 3:1.

Aj keď sa 7. februára na Levi's Stadium v kalifornskej Santa Clare stretnú dva najvyššie nasadené tímy po základnej časti, Denver bude outsiderom. Carolina Panthers vo finále konferencie NFC prevalcovala Arizonu Cardinals jednoznačne 49:15. Proti Manningovi sa postaví mladší a silnejší, len 26-ročný rozohrávač Cam Newton. Kým však je v sedle, Peyton sa môže spoľahnúť na ostatných Broncos.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona