NFL: Je odsúhlasené, Raiders sa presťahujú z Oaklandu do Las Vegas

NETKY.SK • 28 Marec 2017, 17:45 • 2 min
NFL: Je odsúhlasené, Raiders sa presťahujú z Oaklandu do Las Vegas

OAKLAND - Organizácia zámorskej súťaže amerického futbalu NFL Raiders sa presťahuje z Oaklandu do Las Vegas. Pomerom 31:1 to na výročnom ligovom zasadnutí odsúhlasili majitelia klubov. K zmene však nepríde okamžite, tím zotrvá v Kalifornii minimálne v rokoch 2017 a 2018.

slovakia

left justify in out

Nový kupolovitý štadión v nevadskom meste v hodnote 1,7 miliardy USD bude hotový na sezónu 2020, pre ročník 2019 sa pokúsia nájsť dočasné pôsobisko, alternatíva je aj Oakland. "Úspechy sú budúcnosť Raiders. Príležitosť postaviť stánok svetových parametrov v metropole zábavy sa stane dôležitým krokom k týmto úspechom," vyhlásil vlastník Mark Davis.

 

Oakland už druhýkrát stratí organizáciu, ktorá v ňom v roku 1960 vznikla. V rokoch 1982 až 1994 pôsobila v Los Angeles. "Raiders bude navždy súčasťou našej DNA. Chápeme, že časť fanúšikov sme zarmútili a dokonca nahnevali, ale snáď svoju nespokojnosť nenasmerujú na hráčov, trénerov a realizačný tím. Ja som zodpovedný. Až do otvorenia nového štadióna by sme radi zostali Oakland Raiders a nič by nás nepotešilo viac, keby sme dovtedy získali titul," dodal Davis pre nfl.com.

 

Zmiešané pocity mal aj rozohrávač Derek Carr: "Premohli ma emócie, neviem, ako sa mám cítiť. Mrzí ma to za priaznivcov v Oaklande, no zároveň vnímam radosť našich nových podporovateľov v Las Vegas."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies