Nezvestných amerických námorníkov našli mŕtvych

NETKY.SK • 18 Jún 2017, 08:40 • 2 min
Nezvestných amerických námorníkov našli mŕtvych

JOKOSUKA - Telá amerických námorníkov, ktorí boli od piatku nezvestní po tom, ako sa ich torpédoborec zrazil so štyrikrát väčšou kontajnerovou loďou približne 100 kilometrov od pobrežia Japonska, našli dnes v poškodenej časti plavidla. S odvolaním sa na vyhlásenie Siedmej americkej flotily o tom informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Pátracie a záchranné tímy dnes ráno získali prístup k priestorom, ktoré boli poškodené počas zrážky. Následne sa im podarilo nájsť telá nezvestných námorníkov v zaplavených spacích kabínach," píše sa vo vyhlásení.

Telá prevezú do námornej nemocnice v meste Jokosuka, kde ich následne identifikujú. Mená amerických námorníkov zverejnia, až keď o situácii budú oboznámení rodinní príslušníci.

Americké námorníctvo ďalej podľa AP informovalo, že sa im nepodarilo nájsť všetkých sedem nezvestných tiel, avšak počet nájdených námorníkov nespresnilo. V pátraní sa naďalej pokračuje.

Celkovo bolo po zrážke torpédoborca USS Fitzgerald s kontajnerovou loďou registrovanou na Filipínach nezvestných sedem amerických námorníkov.

Vyšetrovanie príčin zrážky stále prebieha. Japonská pobrežná stráž vypočúvala posádku filipínskej lode a ako jednu z možných príčin pripúšťa profesionálne zlyhanie. Filipínska kontajnerová loď, ktorá je 222-metrov dlhá a váži 29.000 ton, neutrpela vážnejšie škody a všetkých 20 členov posádky je v poriadku.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona