Nezvestný muž sa vrátil domov rok po "svojom" pohrebe

NETKY.SK • 13 Jún 2018, 22:01 • 2 min
Nezvestný muž sa vrátil domov rok po "svojom" pohrebe

TOKIO - Polícia v japonskej metropole Tokio v stredu priznala omyl v prípade nezvestného muža, o ktorom sa predpokladalo, že mu patrí bezvládne telo nájdené v júni 2017 v rieke a následné vydané pozostalým na spopolnenie.

slovakia

left justify in out

Manželka nezvestného totiž prišla tento mesiac oznámiť, že jej muž sa ešte v máji vrátil domov živý, informovala agentúra AP.

Polícia pripustila, že nájdené telo patrilo inej osobe, ktorej zmiznutie bolo nahlásené približne v tom istom čase. Za pochybenie sa ospravedlnila a ubezpečila, že medzičasom spopolnené pozostatky budú vrátené správnej rodine.

 

Podľa pôvodného predpokladu malo telo nájdené v rieke patriť štyridsiatnikovi, ktorého zmiznutie rodina nahlásila tri dni predtým. Mŕtveho vtedy pozitívne identifikovali jeho domnelá manželka i ďalší dvaja príbuzní.

 

Tokijská metropolitná polícia sa teraz domnieva, že telo v skutočnosti patrilo inému nezvestnému mužovi, ktorý bol približne rovnako starý a vysoký. Kde sa medzitým nachádzal a čo robil muž, ktorý sa po roku vrátil domov, polícia odmietla prezradiť.

 

Nájdené telá zosnulých, ktorých úmrtie zrejme nesúvisí s trestnou činnosťou, sa v Japonsku zvyčajne odovzdávajú pozostalým iba po vizuálnej obhliadke bez dodatočných testov, pripomenula AP.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona