Nezvestný jadrový vedec je na pakistanskom veľvyslanectve v USA

NETKY.SK • 13 Júl 2010, 12:36 • 2 min
Nezvestný jadrový vedec je na pakistanskom veľvyslanectve v USA

Nezvestný jadrový vedec je na pakistanskom veľvyslanectve v USA

slovakia

left justify in out

img

Nezvestný iránsky jadrový vedec, ktorého podľa Teheránu uniesla americká CIA, našiel útočisko na pakistanskom veľvyslanectve vo Washingtone. Informoval o tom dnes iránsky štátny rozhlas.
      "Pred niekoľkými hodinami našiel Šahram Amiri útočisko v sekcii pre záujmy Iránu na pakistanskom veľvyslanectve vo Washingtone a chce sa okamžite vrátiť do Iránu," informoval rozhlas.
      Teherán a Spojené štáty prerušili diplomatické vzťahy krátko po islamskej revolúcii v Iráne v roku 1979. Odvtedy zastupuje záujmy Iránu v USA pakistanské veľvyslanectvo.    
      Amiri zmizol pred rokom počas púte do Mekky v Saudskej Arábii. Pred troma týždňami sa o ňom v iránskej televízii a na internete objavili iné dva videozáznamy. Jeden uvádzal, že ho uniesli a mučili, druhý, že slobodne žije v americkej Arizone.
      Spojené štáty rázne odmietli obvinenia z únosu vedca. Televízia ABC News však v marci informovala, že Amiri prebehol na stranu USA a pomáha CIA získavať spravodajské informácie o spornom iránskom jadrovom programe. Americké ministerstvo zahraničných vecí odmietlo potvrdiť, či je v USA.
      Amiri je univerzitný výskumník pracujúci pre Iránsku organizáciu pre atómovú energiu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona