Nezvestný izraelský vojak zahynul počas vojenskej operácie v Gaze

NETKY.SK • 3 August 2014, 10:18 • 2 min
Nezvestný izraelský vojak zahynul počas vojenskej operácie v Gaze

JERUZALEM - Nezvestný izraelský vojak, podporučík Hadar Goldin (23), zo zajatia ktorého Izrael vinil Hamas, zahynul v piatok počas izraelskej vojenskej operácie v pásme Gazy.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters na základe vyhlásenia izraelskej armády.  
      

Ozbrojené krídlo palestínskeho radikálneho hnutia Hamas v pásme Gazy v sobotu vyhlásilo, že nemá žiadne jasné správy o tom, kde sa izraelský vojak nachádza. Zároveň dodalo, že vojak mohol zahynúť počas útoku v južnej časti pásma Gazy, kde zahynuli aj dvaja ďalší izraelskí vojaci.    

 

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v sobotu vyhlásil, že Izrael bude pokračovať v bojoch proti Hamasu aj po splnení základného cieľa súčasného vojenského ťaženia v Gaze, ktorým je zničenie tajných cezhraničných tunelov, ktoré Hamas využíva na ukrývanie zbraní a útoky voči židovskému štátu.
      

Počas 25 dní trvajúcej vojny v pásme Gazy doposiaľ prišlo o život viac než 1675 Palestínčanov - väčšinou civilistov - a vyše 64 Izraelčanov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies