Nezvestnú Eriku (13) zo Slovenska našli živú a zdravú v meste Bradford

NETKY.SK • 13 August 2013, 07:27 • 2 min
Nezvestnú Eriku (13) zo Slovenska našli živú a zdravú v meste Bradford

LONDÝN - Britská polícia vypátrala 13-ročnú Eriku Kačicovú pochádzajúcu zo Slovenska, ktorá bola vyše týždňa nezvestná. Pre podozrenie z únosu dieťaťa zatkli policajti už tretieho muža. Informácie priniesla v pondelok večer webová stránka britského denníka Guardian.

slovakia

left justify in out

Erika, ktorá žije s rodinou v meste Sheffield v grófstve Južný Yorkshire, bola nezvestná od pondelka 5. augusta. Našli ju živú a zdravú v centre mesta Bradford. Polícia zatkla tretieho podozrivého z únosu dieťaťa. Dievča našli samé na námestí Centenary Square približne o 18.40 h miestneho času po rozsiahlej policajnej operácii, ktorá trvala celý deň - policajti sa napríklad vypytovali ľudí, ktorí s ňou mohli byť v posledných niekoľkých dňoch v kontakte.

Polícia Južného Yorkshiru uviedla, že informovala rodinu dievčaťa. Dodala tiež, že 41-ročný muž z Bradfordu, s ktorým sa Erika pozná, bol zatknutý a odvedený do Sheffieldu na vypočúvanie. V pondelok už skôr bol pre podozrenie z únosu dieťaťa zatknutý 37-ročný muž, nachádza sa vo väzbe.

K zatknutiu došlo po tom, čo polícia vyzývala verejnosť, aby dievča hľadala. Polícia totiž informovala, že zmiznutie dieťaťa sa vymyká normálu a veľmi sa obáva o jej bezpečie. Na výzvy zareagovalo množstvo ľudí aj médií.

Dvadsaťdvaročného mladíka, ktorý sa v piatok 9. augusta sám udal na polícii a následne bol zatknutý pre podozrenie z únosu dieťaťa, prepustili v nedeľu 11. augusta na kauciu. Predstaviteľka polície Južného Yorshiru Helen Tateová vyjadrila hlbokú vďačnosť za reakcie verejnosti a poďakovala sa všetkým za pomoc. "Je to fantastická správa, že máme Eriku, živú a zdravú..."uviedla.

Podľa jej ďalších slov pracovalo na prípade približne 50 policajtov. Keď pátranie vstupovalo do druhého týždňa, výzvy na hľadanie dievčaťa boli zverejnené v angličtine aj v slovenčine, Erikinom rodnom jazyku.

Polícia sa pri pátraní sústreďovala na mestá Sheffield a Bradford, keďže vedela, že dievča tam má priateľov. Policajti tiež prehľadali množstvo adries v oblasti Bradfordu, uviedol v článku na webe britský denník Guardian.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona