Nezvestného veterána objavili na oslavách vylodenia v Normandii

NETKY.SK • 7 Jún 2014, 07:21 • 2 min
Nezvestného veterána objavili na oslavách vylodenia v Normandii

LONDÝN - Britská polícia dnes oznámila, že 89-ročného veterána druhej svetovej vojny, ktorý zmizol zo svojho opatrovateľského domu v Anglicku, objavili v Normandii, kde sa zúčastnil na oslavách vylodenia Spojencov počas Dňa D.

slovakia

left justify in out

Bernarda Jordana naposledy videli vo štvrtok ráno v domove The Pines v meste Hove v južnom Anglicku. Personál večer zavolal políciu.
      

Tá oznámila, že jej zatelefonoval ďalší veterán. Oznámil jej, že sa spolu s Jordanom nachádzajú v hoteli v Ouistrehame vo Francúzsku. Policajti sa rozprávali aj s Jordanom, ktorý bol podľa nich v poriadku.
      

Bývalý účastník druhej svetovej vojny opustil domov so svojimi medailami a pridal sa ku skupine veteránov, ktorá odchádzala autobusom do Francúzska. Policajný náčelník Nev Kemp na sociálnej sieti Twitter napísal, že domov nedovolil nezvestnému veteránovi odísť do Normandie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies