Nezvestné obete železničného nešťastia sú už zrejme mŕtve

NETKY.SK • 11 Júl 2013, 07:53 • 2 min
Nezvestné obete železničného nešťastia sú už zrejme mŕtve

TORONTO - Polícia kanadskej provincie Québec predpokladá, že všetci, ktorí zostali nezvestní po výbuchu neriadeného vlaku s nákladom ropy, ku ktorému došlo uprostred malého mesta Lac-Mégantic, sú mŕtvi. Hovorca polície Michel Forget zároveň znížil celkový počet obetí zo 60 na 50.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ sa podľa hovorcu podarilo vyslobodiť 20 tiel, napísala agentúra Reuters. Pokrútené trosky a únik ropy brzdil záchranárov v pátraní po telách aj tri dni po nehode, ku ktorej došlo v sobotu minulý týždeň a spôsobila obrovský požiar. Ten zničil väčšinu centra mesta Lac-Mégantic a vyvolal pochybnosti o bezpečnosti prepravy ropy vlakmi namiesto ropovodmi.

Odstavený vlak bez rušňovodiča sa dal samovoľne do pohybu v sobotu skoro ráno a rútil sa dolu kopcom tmou takmer 11 kilometrov, potom sa v rýchlosti 101 kilometrov za hodinu vykoľajil v centre mesta Lac-Mégantic, neďaleko hraníc s americkým štátom Maine. Vyšetrovatelia uviedli, že všetkých 73 vozňov okrem jedného prepravovalo ropu. 

Najmenej päť ich explodovalo. Výbuchy zničili okolo 30 budov vrátane obľúbeného baru Musi-Café, ktorý bol v tom čase plný hostí, a vynútili si evakuáciu tretiny zo 6000 obyvateľov mesta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies