Nezvestné lietadlo na Sibíri zatiaľ nenašli

NETKY.SK • 2 Júl 2016, 15:54 • 2 min
Nezvestné lietadlo na Sibíri zatiaľ nenašli

IRKUTSK - Ruskí záchranári pokračovali dnes na západnej Sibíri v pátraní po nezvestnom lietadle typu Il-76, ktoré zmizlo z radarov, keď sa v Irkutskej oblasti spolupodieľalo na hasení lesných požiarov. Na palube najväčšieho stroja svojho druhu, ktorý dokáže na miesto požiaru prepraviť a zhodiť tam pri jedinom lete 42 ton vody, bolo desať osôb.

slovakia

left justify in out

Pátranie až do dnešných večerných hodín miestneho času neprinieslo očakávaný výsledok a bude sa v ňom pokračovať v nedeľu, a to ešte na väčšom území, avizoval prostredníctvom ruských médií viceminister rezortu pre mimoriadne situácie Leonid Beľajev.

 

Prácu záchranárov a pátranie v oblasti asi 600 km severne od Irkutska výrazne sťažuje znížená viditeľnosť v dôsledku dymu z lesných požiarov. Najviac vyčíňajú plamene na lesnom poraste práve v tej časti Irkutskej oblasti, kde zmizlo spomínané lietadlo, zachvátili tu už rádovo desiatky tisícok hektárov územia.

 

Dnešné pátranie na území o rozlohe 20 x 20 km s využitím radarového zariadenia na prítomnosť kovov neprinieslo očakávané výsledky, niektorí zainteresovaní preto nevylučujú, že stroj mohol v oblasti, ktorú prehľadávali aj na základe podnetov tamojších občanov, skončiť v močiari.

 

Na pátraní sa v regióne spolupodieľa okolo 500 mužov, ako aj posádky viacerých lietadiel a vrtuľníkov.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies