Nezodpovedný vodič zabil v Chorvátsku dvoch cyklistov zo Slovenska

NETKY.SK • 21 September 2021, 18:11 • 2 min
Nezodpovedný vodič zabil v Chorvátsku dvoch cyklistov zo Slovenska

ZÁHREB - Šofér BMW s nemeckým evidenčným číslom údajne neprispôsobil jazdu mokrej vozovke a prešiel do protismeru. Obidve obete podľahli zraneniam v nemocnici.

slovakia

left justify in out

Slovenské ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) dostalo v piatok 17. septembra informáciu o dopravnej nehode neďaleko mesta Šibenik, pri ktorej došlo k zrážke rekreačných cyklistov zo SR s automobilom BMW s nemeckým evidenčným číslom. Obaja Slováci nehodu neprežili. Smutnú správu v utorok potvrdil pre TASR komunikačný odbor MZVEZ.

 

Prečítajte si tiež: V Chorvátsku zomrel 11-ročný chlapec z Českej republiky

 

Chorvátsky denník Večernji list v utorok zverejnil podrobnosti nehody, ktorá sa stala v piatok predpoludním na okresnej ceste neďaleko Šibenika. Ako predtým informoval Dnevnik.hr, pri zrážke s autom zahynuli 69-ročný muž a 71-ročná žena zo Slovenska, ktorí išli po ceste na elektrobicykloch.

 

Podľa miestnej polície vodič zrejme neprispôsobil rýchlosť jazdy podmienkam na mokrej vozovke a v zákrute prešiel do protismeru, kde narazil do slovenského občana idúceho na elektrobicykli. Polícia predpokladá, že auto následne narazilo do nízkeho kamenného múru, od ktorého sa potom odrazilo a zachytilo aj slovenskú cyklistku, napísal Večernji list.

Obaja Slováci pri nehode utrpeli mnohopočetné zranenia, ktorým v nemocnici v Šibeniku neskôr podľahli.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies