Nezodpovedný vodič dostal za dopravnú nehodu podmienečný trest

NETKY.SK • 20 Júl 2016, 14:33 • 2 min
Nezodpovedný vodič dostal za dopravnú nehodu podmienečný trest

BANSKÁ BYSTRICA – Trest jeden rok odňatia slobody podmienečne za dopravnú nehodu z nedbanlivosti potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 48-ročného inžiniera Michala Leibiczera zo Žiliny.

slovakia

left justify in out

Pri nehode za obcou Sása v okrese Zvolen sa zranila vodička protiidúcej Škody Octavie. Prvostupňový súd okrem podmienečného trestu uložil Žilinčanovi aj zákaz šoférovania, ale odvolací senát na žiadosť obžalovaného zákaz zmenil na peňažný trest 1 500 eur.


Leibiczer viedol v júli 2011 osobné auto Land Rover Freelander v smere od obce Sása. Pri odbočovaní na vedľajšiu cestu do obce Pliešovce nedal prednosť vozidlu Škoda Octavia. Pri zrážke áut 41-ročná vodička škodovky utrpela rôzne zranenia, z ktorých sa liečila štyri mesiace. Zákon kvalifikoval počínanie Leibiczera ako ťažké ublíženie na zdraví z nedbanlivosti, pričom porušil dôležitú povinnosť vodiča.


Okresný súd vo Zvolene uznal Leibiczera za vinného a vymeral mu jeden rok podmienečne. Zároveň mu na dva roky zakázal viesť motorové vozidlá. Leibiczer sa odvolal a požadoval nahradiť zákaz šoférovania peňažným trestom. Vysvetlil, že sa živí ako stavebný dozor a vozidlo potrebuje na práce na Slovensku i v zahraničí. Odvolací súd akceptoval i skutočnosť, že išlo o prvú Leibiczerovu dopravnú nehodu a náhradu škody zaplatil ešte pred právoplatnosťou rozsudku.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies