Nezodpovední Bratislavčania: Chceli rozmontovať zábrany, dokonca aj robiť zhyby nad Dunajom!

NETKY.SK • 6 Jún 2013, 17:25 • 2 min
Nezodpovední Bratislavčania: Chceli rozmontovať zábrany, dokonca aj robiť zhyby nad Dunajom!

BRATISLAVA - Mnohí Bratislavčania sa správajú nezodpovedne. Pokúsili sa rozmontovať protipovodňové zábrany, chodia na riskantné miesta, niektorí chceli dokonca robiť zhyby nad hladinou Dunaja. Kvôli riskantnému správaniu museli v stredu (5. 6.) zatvoriť Starý most, tvrdí vedenie hlavného mesta.

slovakia

left justify in out

"Včera (v stredu 5. 6., pozn. TASR) sa nám 'zberuchtiví' občania snažili vymontovať niektoré zábrany a ako pamiatku si odniesť skrutky a podobne. Je to absurdné, že také niečo sa v tomto meste môže stať, že si ľudia neuvedomujú, že to chráni celé mesto," povedal dnes primátor Bratislavy Milan Ftáčnik (nezávislý s podporou Smeru).

Aj keď je situácia na Dunaji mimoriadne kritická, vedúci kancelárie primátora Ľubomír Andrassy hovorí, že mnohí obyvatelia ju skôr vnímajú ako adrenalín. "Povodňová turistika funguje na plné obrátky aj dnes," povedal pre TASR. Ľudia prichádzajú aj do najnebezpečnejších lokalít, napríklad do karloveskej zátoky, či cez kopec do Devína. "Tam svojou prítomnosťou spôsobujú vážne problémy bezpečnostným zložkám a záchranárom, ale aj samotným obyvateľom, ktorí odstraňujú dôsledky vysokej vody," dodal. Mesto preto vyzýva Bratislavčanov aj návštevníkov, aby rešpektovali pokyny polície a nevstupovali do zón, kde je zákaz vstupu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona