Nežnou revolúciou sa náš príbeh začal, treba ju ale dokončiť

NETKY.SK • 17 November 2013, 12:16 • 2 min
Nežnou revolúciou sa náš príbeh začal, treba ju ale dokončiť

BRATISLAVA - Rozhodnutie o tom, že 17. november sa stane štátnym sviatkom - Deň boja za slobodu a demokraciu, padlo 25. októbra 2001 v Národnej rade SR.

slovakia

left justify in out

Nežnou revolúciou sa náš príbeh začal, ale teraz tú revolúciu treba dokončiť. Vo vyhlásení to tvrdí Predsedníctvo strany Nová väčšina - Dohoda.

"Chceme naspäť našu krajinu. A chceme, aby Slovensko bolo slobodnou a prosperujúcou krajinou hrdých občanov, kde majú slušní ľudia navrch. Nežná revolúcia nám všetkým ukázala, že bojovať za svoje sny má zmysel. Aj vtedy, aj dnes," uviedli predstavitelia Novy.

Politická strana považuje Nežnú revolúciu za rozhodujúci okamih novodobej politickej histórie Slovenska. "Sedemnásty november 1989 bol dňom, keď občania Česka a Slovenska prejavili odvahu vzoprieť sa neslobode komunistického režimu. Získali sme slobodu a príležitosť držať svoj osud vo vlastných rukách. Od Nežnej revolúcie už prešli viac ako dve desaťročia. Máme politickú slobodu - ale koľko ďalších ideálov Novembra sa doteraz podarilo naplniť?" dodáva Nova.

Rozhodnutie o tom, že 17. november sa stane štátnym sviatkom - Deň boja za slobodu a demokraciu, padlo 25. októbra 2001 v Národnej rade SR. Zo 103 prítomných poslancov hlasovalo 86 za návrh, zdržalo sa 12 zákonodarcov a nehlasovali piati. Prezident SR Rudolf Schuster podpísal Zákon o štátnych sviatkoch, dňoch pracovného pokoja a pamätných dňoch 30. októbra. V Českej republike je 17. november štátnym sviatkom od roku 2000.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies