Neznámy útočník zranil na parížskom letisku vojaka

NETKY.SK • 11 Apríl 2015, 06:48 • 2 min
Neznámy útočník zranil na parížskom letisku vojaka

PARÍŽ - Vojaka hliadkujúceho na medzinárodnom letisku Paríž-Orly zranil neznámy útočník nožom. Napísala to v noci nadnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Seržant nasadený v rámci plánu na boj proti terorizmu známeho pod názvom Vigipirate utrpel ľahké zranenia pri útoku, ku ktorému došlo v piatok popoludní v priestoroch letiska južne od Paríža. Uviedli to v spoločnom vyhlásení minister obrany Jean-Yves Le Drian a jeho kolega z rezortu vnútra Bernard Cazeneuve.

 

Ozbrojenec po incidente z miesta činu ušiel. Po útočníkovi sa podľa vyhlásenia ministrov pátra a justičná polícia otvorila vyšetrovanie prípadu. Polícia tento incident bezprostredne nekomentovala. V súvislosti s tromi islamistickými útokmi, ktoré sa začiatkom januára odohrali na rôznych miestach Paríža a na jeho predmestí Montrouge a vyžiadali si 17 obetí, vedenie krajiny uviedlo plán boja s protiteroristickými hrozbami, známy ako Vigipirate, na maximálnu úroveň. Na letiskách a ďalších citlivých miestach vláda preto rozmiestnila vojenské a policajné hliadky.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies