Neznámy útočník zastrelil v Afganistane päť žien na ceste do práce

NETKY.SK • 17 December 2016, 11:38 • 2 min
Neznámy útočník zastrelil v Afganistane päť žien na ceste do práce

KANDAHÁR - Pätica afganských žien, zamestnaných na letisku v Kandaháre, sa dnes stala obeťou útoku neznámeho ozbrojenca. Útočník sledoval vozidlo so ženami, v ktorom cestovali do práce a neskôr spustil streľbu pričom zabil tiež vodiča tohto auta.

slovakia

left justify in out

Ide o posledný zo série útokov namierených proti pracujúcim ženám v Afganistane, komentuje agentúra Reuters.

Hovorca rovnomennej provincie Kandahár uviedol, že pätica pracovala na miestom letisku v oddelení bezpečnostnej služby. Ženy mali na starosti kontrolovanie pasažierok. Zamestnávala ich súkromná bezpečnostná služba.

 

"Ozbrojenec na motorke sledoval dnes ráno ich vozidlo a spustil na nich streľbu, zabil päticu žien a ich šoféra," uviedol. Útočník z miesta činu ušiel a polícia po ňom spustila pátranie.

 

K zodpovednosti za tento čin sa bezprostredne neprihlásila žiadna skupina. V Afganistane však v ostatnom čase silnejú nálady, ktoré odmietajú prácu žien inde ako vo svojich príbytkoch.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies