Neznámy páchateľ postriekal zelenou farbou Lincolnov pamätník

NETKY.SK • 28 Júl 2013, 09:04 • 2 min
Neznámy páchateľ postriekal zelenou farbou Lincolnov pamätník

WASHINGTON - Lincolnov pamätník je jedným z najobľúbenejších miest na National Mall.

slovakia

left justify in out

Neznámy páchateľ v piatok postriekal zelenou farbou sochu amerického prezidenta Abrahama Lincolna na National Mall vo Washingtone. Po 12 hodinách, ktoré boli nevyhnutné na odstránenie farby, dnes znova sprístupnili pre verejnosť. 

Ako spresnila polícia, neznámy páchateľ podstavec, časť predkolenia sochy, šosy kabátca, nohy kresla a časť podlahy okolo nej zelenou farbou len počmáral a postriekal, neboli tam rozpoznateľné žiadne písmená alebo symboly. 

Polícia si vzala na preskúmanie zábery bezpečnostnej kamery, aby sa pokúsila identifikovať podozrivého. Výsledky vyšetrovania zatiaľ nie sú známe. 

Hovorkyňa parku Carol Johnsonová uviedla, že zamestnancom údržby sa pomocou tlakového čističa a chemických prostriedkov podarilo pamätník uviesť do pôvodného stavu. 

Lincolnov pamätník je jedným z najobľúbenejších miest na National Mall. Budovu postavili podľa návrhu Henryho Bacona, autorom sochy je Daniel French. Pamätník slúži ako symbol rovnosti a zjednotenia po občianskej vojne. Práve tu sa pred 50 rokmi začal pochod za občianske práva, ktorý viedol Martin Luther King.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona