Neznámy muž v Izraeli nožom dobodal Izraelčana, je v kritickom stave

NETKY.SK • 26 Február 2016, 13:13 • 2 min
Neznámy muž v Izraeli nožom dobodal Izraelčana, je v kritickom stave

JERUZALEM - Neznámy muž zaútočil dnes v Predjordánsku s nožom v ruke na Izraelčana. Viackrát ho bodol a spôsobil mu ťažké zranenia, informovala agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie izraelskej polície.

slovakia

left justify in out

Policajná hovorkyňa Luba Samriová uviedla, že pobodaný Izraelčan je v kritickom stave. Vyšetrovanie prípadu podľa nej zatiaľ naznačuje, že útočníkom bol s "najväčšou pravdepodobnosťou" Palestínčan.


Útoky nožom, streľba alebo zámerné vrazenie autom do skupiny ľudí si doteraz vyžiadali životy 27 Izraelčanov a amerického študenta. Pri streľbe príslušníkov izraelských bezpečnostných síl prišlo o život najmenej 166 Palestínčanov, z nich väčšina boli podľa Izraela útočníci. Ostatní zahynuli pri potýčkach s izraelskými vojakmi.


Izrael tvrdí, že násilie je výsledkom palestínskej kampane lží a štvania. Palestínčania vyhlasujú, že útoky pramenia z ich frustrácie z takmer päť desaťročí trvajúcej okupácie Izraelom.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies