Neznámy muž prepadol dôchodcu v jeho rodinnom dome v Malej Mani

NETKY.SK • 21 Júl 2016, 11:11 • 2 min
Neznámy muž prepadol dôchodcu v jeho rodinnom dome v Malej Mani

MALÁ MAŇA – Zatiaľ neznámy páchateľ lúpežne prepadol 62-ročného dôchodcu Jozefa v jeho vlastnom dome. Prípad sa stal v stredu 20. júla približne o 20.30 h v obci Malá Maňa v okrese Nové Zámky.

slovakia

left justify in out

Muž maskovaný šatkou na tvári preskočil oplotenie pozemku a cez odomknuté vchodové dvere vošiel do rodinného domu. Tam sa stretol s majiteľom, ktorý ho vyzval, aby dom opustil. „Zlodej bez slova udrel domáceho pána do tváre, dôsledkom čoho spadol na zem. Tu na neho fyzicky útočil ďalej, kopal ho do hrude a hlavy. Pritom sa mu vyhrážal zabitím, ak skutok oznámi na polícii,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová.

 

Počas útoku si muž pýtal od poškodeného 1000 eur. Dôchodca Jozef neznámemu povedal, že má doma v hotovosti 95 eur, ktoré mu zlodej z peňaženky odcudzil. Páchateľ v dome zotrvával ešte ďalšiu hodinu po útoku. V kuchyni si vybral z chladničky pivo, ktoré vypil a vyfajčil dve cigarety. Polícia po páchateľovi intenzívne pátra. Vyšetrovateľka odboru kriminálnej polície z Nových Zámkov začala trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody. V prípade preukázania viny hrozí za tieto skutky trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona