Neznámu mačkovitú šelmu, ktorú hľadajú v okolí Bratislavy, stále neodchytili

NETKY.SK • 12 August 2015, 17:17 • 2 min
Neznámu mačkovitú šelmu, ktorú hľadajú v okolí Bratislavy, stále neodchytili

BRATISLAVA - Neznámu mačkovitú šelmu, ktorú v okolí Bratislavy hľadajú už niekoľko dní policajti i poľovníci, stále nenašli a neodchytili. TASR to potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Lucia Mihalíková.

slovakia

left justify in out

Predseda Poľovníckeho združenia Družstevník Bratislava - Vajnory Ján Panák pre TASR uviedol, že v monitorovaní terénu stále pokračujú.

Hľadané zviera bolo podľa posledných informácií spozorované v blízkosti obce Chorvátsky Grob a mesta Svätý Jur, v okolí Národnej prírodnej rezervácie Šúr. Polícia jej okolie v utorok 11. augusta prehľadávala, avšak zviera nenašla. Zároveň občanov vyzvala na zvýšenú opatrnosť.

 

Na neznámu mačkovitú šelmu upozorňujú stále na svojich weboch hlavné mesto i mestské časti Vajnory a Rača. Reagujú tým na oznámenie polície, podľa ktorej bola hľadaná šelma videná aj minulý týždeň v oblasti vinohradov nad spojnicou Púchovskej a Rybničnej ulice v Bratislave. Občanov vyzývajú na obozretnosť. V prípade spozorovania neznámej mačkovitej šelmy alebo jej stôp verejnosti radia obrátiť sa na políciu. Mestská časť Vajnory momentálne neodporúča ľuďom chodiť do extravilánu.

 

Polícia prijala 25. júla prvé oznámenie o pohybe šelmy v blízkosti mesta Senec. Zviera bolo spozorované začiatkom augusta aj neďaleko jazera medzi obcou Veľký Biel a Bernolákovo. V posledných dňoch polícia dostala viaceré oznámenia o tom, že bola šelma spozorovaná v blízkosti bratislavských mestských častí Rača a Vajnory. Oznámenie o pohybe hľadaného zvieraťa sa objavilo už aj z okolia Malaciek. Polícia však žiadne oficiálne ohlásenie z okolia tohto mesta na Záhorí neeviduje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona