Neznámi útočníci zavraždili pri Káhire najmenej osem policajtov

NETKY.SK • 8 Máj 2016, 09:49 • 2 min
Neznámi útočníci zavraždili pri Káhire najmenej osem policajtov

KÁHIRA - Najmenej osem policajtov zomrelo dnes skoro ráno po útoku ozbrojencov neďaleko egyptskej metropoly Káhira. Zatiaľ neidentifikovaní páchatelia zaútočili na policajnú dodávku v provincii Hulwán, zhruba 35 kilometrov južne od Káhiry, informuje agentúra AP, citujúc egyptské ministerstvo vnútra.

slovakia

left justify in out

Útočníci zablokovali vozidlu cestu pick-upom a následne na dodávku spustili paľbu z automatických zbraní. Kto je za tento atak zodpovedný, sa stále vyšetruje. Stanica Sky News pripomína, že mnohé vražedné útoky na policajtov v danej oblasti, najmä na Sinajskom polostrove, spáchali militanti z tzv. Islamského štátu.


Egypt čelí revolte najmä na Sinaji od polovice roku 2013, keď vtedajší armádny šéf Abdal Fattáh Sísí - súčasná hlava štátu - zosadil islamistického prezidenta Muhammada Mursího po masívnych protestoch proti jeho vládnutiu. Militanti si odvtedy berú za cieľ bezpečnostné sily aj vo veľkých mestách vrátane Káhiry.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies