Neznámi ozbrojenci uniesli v Nigérii americkú misionárku

NETKY.SK • 24 Február 2015, 17:15 • 2 min
Neznámi ozbrojenci uniesli v Nigérii americkú misionárku

LAGOS - Neznámi ozbrojenci uniesli v noci nadnes v Nigérii americkú kresťanskú misionárku. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne bezpečnostné zdroje a internetovú stránku slobodnej metodistickej cirkvi.

slovakia

left justify in out

"Dnes skoro ráno sme dostali správu, že reverendku Phyllis Sortorovú, našu misionárku v Nigérii, unieslo niekoľko osôb z areálu Hope Academy v Emiworo v štáte Kogi v Nigérii," napísala cirkev.
     

Predstaviteľ amerického ministerstva zahraničných vecí pre Reuters uviedol, že úrady sú o únose informované, incident však vzhľadom na ochranu súkromia bližšie nekomentoval.
     

Nigéria je jedným z najnebezpečnejších miest na svete, pokiaľ ide o únosy, ktorých páchatelia získavajú milióny eur ročne.
     

Kriminálne gangy uniesli v posledných rokoch v oblastiach južnej a strednej Nigérie desiatky cudzincov. Štát Kogi v strednej Nigérii tiež vykazuje miernu aktivitu islamských militantov prepojených na extrémistickú skupinu Boko Haram, spresnili bezpečnostné zdroje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona