Neznámi ozbrojenci uniesli v Jemene Francúzku a jej šoféra

NETKY.SK • 24 Február 2015, 14:55 • 2 min
Neznámi ozbrojenci uniesli v Jemene Francúzku a jej šoféra

SANÁ - Neznámi ozbrojenci uniesli dnes Francúzku a jej šoféra v jemenskej metropole Saná. Žena bola v čase prepadu na ceste do práce, informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne bezpečnostné zdroje.

slovakia

left justify in out

Ozbrojení muži zastavili vozidlo priamo na ulici a francúzsku občianku spolu s jemenským vodičom odviedli na bližšie neurčené miesto.
     

Totožnosť Francúzky ani informácie o tom, kde pracuje, zatiaľ nie sú známe, pričom miestna polícia pátra po oboch unesených.
     

Ministerstvo zahraničných vecí Francúzka sa zatiaľ k prípadu nevyjadrilo.

     

Únosy sú v Jemene častým javom. V krajine s 25 miliónmi obyvateľov sa nespokojní členovia kmeňov uchyľujú k zajatiu cudzincov, aby im vláda poskytla určité ústupky či prepustila väznených príbuzných.
     

Krajina je takisto domovom jednej z najobávanejších odnoží al-Káidy, ktorá útočí aj na cudzincov. 
     

Jemen sa zmieta v hlbokom politickom chaose, odkedy šiitski militanti v septembri 2014 prevzali kontrolu nad hlavným mestom Saná.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies