Neznámi ozbrojenci prepadli militantov ISIL, 12 z nich zabili

NETKY.SK • 8 Marec 2015, 11:36 • 2 min
Neznámi ozbrojenci prepadli militantov ISIL, 12 z nich zabili

BEJRÚT - Najmenej 12 členov Islamského štátu (IS) zabili neidentifikovaní ozbrojenci pri nočnom útoku vo východosýrskom meste Majádín, v oblasti kontrolovanej touto extrémistickou organizáciou pri hraniciach s Irakom.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na oznámenie Sýrskeho pozorovateľského centra pre ľudské práva (SOHR), ktoré monitoruje konfliktnú situáciu v tejto zemepisnej oblasti.

 

Ozbrojenci na najmenej dvoch motocykloch najprv údajne spustili streľbu na hliadku Islamského štátu a potom napadli militantov z IS strážiacich neďalekú budovu súdu.

 

Druhá skupina ozbrojených mužov zatiaľ prepadla kontrolné stanovište Islamského štátu v tom istom meste, zabijúc a zraniac neznáme množstvo moslimských militantov, spresňuje SOHR.

 

Mesto Majádín leží v provincii Dajr az-Zaur, ktorá je už zväčša obsadená Islamským štátom a nachádza sa približne 60 kilometrov od hraníc s Irakom.

 

Islamský štát, známy pod skratkou IS alebo ISIL, je radikálna islamistická teroristická organizácia pôvodom z Iraku. Na dobytom území v častiach svojej domovskej krajiny a Sýrie vyhlásila samostatnú teritoriálnu jednotku, samozvaný kalifát.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona