Neznáma skupina podpálila v Berlíne káble: 6500 domácností nemalo prúd

NETKY.SK • 27 Marec 2018, 06:33 • 2 min
Neznáma skupina podpálila v Berlíne káble: 6500 domácností nemalo prúd

BERLÍN - V nemeckej metropole Berlín došlo v pondelok k rozsiahlemu výpadku v dodávkach elektrickej energie, keď sa bez elektriny vo štvrti Charlottenburg ocitlo približne 6500 domácností.

slovakia

left justify in out

K zodpovednosti za výpadok sa prihlásila skupina s názvom "Vulkangruppe NetzHerrschaft zerreissen", ktorej členovia podpálili veľký počet káblov elektrického vedenia a niektoré preťali. Zamýšľanými cieľmi útoku mali byť armáda, vládna letka, letisko Tegel a niekoľko veľkých podnikov.

 

Od pondelňajšieho poludnia sa vo štvrti Charlottenburg v západnej časti Berlína bez dodávok elektrickej energie ocitlo 6500 domácností a 400 podnikov, pričom došlo k zničeniu ôsmich vysokonapäťových káblov pod jedným z mostov. "Hlásenie o požiari káblov sme zaznamenali o 12.53 h," uviedol v pondelok hovorca berlínskych hasičov.

 

"Útoky na infraštruktúru, ako je elektrizačná sústava, sa týkajú nás všetkých. Tu nejde o hlúpy žart, pretože to môže ohroziť naše životy," uviedol na margo útoku berlínsky starosta Michael Müller.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona