Nezmyselné diéty a “zdravé” trendy, ktorým podľahli celebrity a množstvo ich fanúšikov tento rok

NETKY.SK • 17 December 2018, 12:36 • 2 min
Nezmyselné diéty a “zdravé” trendy, ktorým podľahli celebrity a množstvo ich fanúšikov tento rok

Niektorí ľudia hovoria, že "zrušiť kultúru" - obrazne zrušiť osobu alebo trend, keď s ňou nesúhlasíme - je nesprávne, pretože sa musíme poučiť zo všetkého. Ale pokiaľ ide o diéty, sú také, ktoré by pravdepodobne mali byť zrušené, pretože sú potenciálne nebezpečné pre naše zdravie.

slovakia

left justify in out

Samozrejme, zdravie je neuveriteľne individualizovaná vec. Niektorí ľudia sú priťahovaní k nekonvenčným liečebným postupom z legitímnych dôvodov, ako napríklad pocit, že lekárom nedôverujú alebo napríklad nemajú prístup k dostupnej zdravotnej starostlivosti. 

 

Problémom však je, že keď sa toľko ľudí dostane na palubu s určitým trendom, často mu začnú veriť. A to nie je vždy dobrá vec, pretože tieto trendy nie sú vždy neškodné. Naviac ak ich propagujú na sociálnych sieťach osoby, ktoré majú zástupy fanúšikov.

 

Mnoho krásnych celebrít  ako napríklad Kendall Jenner sa obracajú na infúziu zvanú Vitamin IV, keď sa stretávajú s prechladnutím alebo sa pokúšajú bojovať s “opicou” po preflámovanej noci. Táto infúzia však nemá magické zloženie. Zvyčajne obsahuje zmes fyziologického roztoku, horčíka, vápnika, vitamínov B a C, ktoré môžu pomôcť pri dehydratácii. Keďže však Úrad pre potraviny a liečivá (FDA - Food and Drug Administration) nereguluje tieto zmesi a nie vždy podliehajú vyškoleným zdravotníckym pracovníkom, vždy existuje riziko, že by ste mohli skončiť s niektorými vážnymi zdravotnými komplikáciami od infekcie, keďže je infúzia podávana injekčne, až po krvné zrazeniny. Takže tento konkrétny “odkaz na zdravie” od našich celebrít pravdepodobne nestojí za to.

 

 

Toto leto si Kim Kardashian pridala sponzorovanú fotografiu na svojom Instagrame s lízatkami, ktoré sľubujú, že potláčajú vašu chuť do jedla celé hodiny. Po mnohých negatívnych komentároch svoj popis k týmto lízatkám ale zmazala. Nielen tvrdenie, že lízátko zničí vašu chuť do jedla a povedie k extrémnemu úbytku hmotnosti, ale je celkom nezodpovedné, že celebrity propagujú produkty na zníženie telesnej hmotnosti na svojich účtoch na sociálnych sieťach. Obzvlášť ako sú tieto “trendy”, ktoré nie sú schválené FDA.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🍭

Príspevok, ktorý zdieľa Kim Kardashian West (@kimkardashian),

 

Fanúšikovia pitia vody, a tým myslíme galón vody denne, pretože veria, že voda pomôže vášmu telu "detoxikovať". Ale tu je vec: vaše pečeň, obličky, stolica a moč prirodzene odstraňujú toxíny a odpad z vášho tela, ich nadbytočným príjmom tekutín len zaťažíte. Vypiť galón vody denne nie je potrebné a mohlo by to v skutočnosti viesť k zdravotným komplikáciam alebo k elektrolytickej nerovnováhe a to isté platí aj pre domáce klystíry, ktoré si môžete kúpiť.

 

Ospravedlňujeme sa, ale neexistuje žiadna taká vec ako “eat clean” (jesť čisto), určite ste sa s týmto výrazom už stretli. Napriek tomu, že toľko ľudí používa tento termín na opis svojej stravy. "Čistý" je subjektívne výraz, ktorý sa často nesprávne interpretuje. Keď hovoríte, že jedlo je "čisté", znamená to, že iné potraviny sú "špinavé", hanebné a zlé pre vás. Môže to viesť k označeniu niektorých potravín za morálne "dobré" alebo "zlé" a môžu sa stratiť niektoré potraviny, ktoré poškodzujú váš vzťah k jedlu celkovo. Takže, ak vidíte "čistý plán stravovania", majte na pamäti, že je to pravdepodobne obmedzujúca strava.

 

 

Od zubnej pasty po šťavy, kde je aktívne uhlie, aj keď nemá žiadne skutočné zdravotné výhody. Mnohí na tomto uhlí len profitujú, kedy si prihodia prirážku za šťavu aj trojnásobne. Aktívne uhlie je len drevené uhlie, ktoré bolo opätovne ohriate a oxidované a hoci ho možno použiť na liečbu od predávkovania drog alebo chemických látok, nebude to detoxikovať vaše telo. Ak by ste ho používali často aj s vašimi liekmi či už na vysoký krvný tlak alebo spolu s antikoncepčnými pilulkami, žalúdok by ich pre aktívne uhlie nedokázal absorbovať, pretože sa viaže na látky vo vašom gastrointestinálnom systéme a bráni im preniknúť do organizmu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#gotea #charcoalmilktea #damn #nice #activecharcoal #foodies #foodgram #melaka #worthtotry #joctfoodgram

Príspevok, ktorý zdieľa JOcelyn (@j.0.c.t.8.8),

 

Je ľahké pochopiť psychickú príťažlivosť doplnkov: Vezmite si malú pilulku, ktorá je údajne nabitá množstvom dôležitých živín, ktoré vyriešia všetky vaše zdravotné problémy. Ale vec, na ktorú často zabúdame, je, že FDA nie je "oprávnená" na preskúmanie doplnkov stravy pre bezpečnosť a účinnosť predtým, ako pôjdu na trh, povedal zástupca FDA pre Refinery29. To znamená, že je to na doplnkových spoločnostiach, aby sa ubezpečili, že vyhodnocujú bezpečnosť svojich zložiek a primerane ich označujú. V ideálnom prípade by to robili všetky doplnkové spoločnosti, ale nie vždy sa to stane, takže na výživové doplnky si dávajte naozaj pozor.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies