Nezmar: Prezident Zimbabwe v 93 rokoch odštartoval kampaň do volieb v roku 2018

NETKY.SK • 2 Jún 2017, 19:46 • 2 min
Nezmar: Prezident Zimbabwe v 93 rokoch odštartoval kampaň do volieb v roku 2018

MARONDELA - Zimbabwiansky prezident Robert Mugabe vystúpil dnes pred tisícami svojich stúpencov na prvom zo série mítingov pred budúcoročnými prezidentskými voľbami. Pre 93-ročného Mugabeho pôjde takmer s určitosťou o jeho posledné funkčné obdobie, informuje agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Autokratický prezident, ktorý stojí na čele Zimbabwe od roku 1980, rečnil približne dve hodiny na štadióne v meste Marondela neďaleko metropoly Harare. Mugabe obhajoval tvrdú pozemkovú reformu svojej vlády, na základe ktorej boli belosi vyvlastňovaní so zámerom uvoľniť pôdu čiernym bezzemkom.

Najstaršia hlava štátu na svete dodala, že tí, ktorí ho už odpisovali, zažili "šok svojho života", keďže jeho mítingy stále priťahujú obrovské množstvo ľudí. Dnešné stretnutie bolo zamerané na mládež; v tejto juhoafrickej krajine žije podľa posledného sčítania vyše 70 percent ľudí mladších ako 35 rokov.

V uplynulom období sa však objavujú správy o Mugabeho chradnúcom zdraví. Na viacerých podujatiach ho médiá zachytili, ako spí, jeho hovorca však tvrdí, že prezident si len relaxoval zrak. Mugabe má v pláne deväť ďalších predvolebných zhromaždení, dodáva spravodajská stanica BBC.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies