Nezlomný Istanbul uvažuje o OH 2024

NETKY.SK • 18 August 2014, 11:50 • 2 min
Nezlomný Istanbul uvažuje o OH 2024

NANKING - Istanbul bezvýsledne kandidoval na usporiadanie piatich z ostatných šiestich olympijských hier a šťastie pravdepodobne skúsi znova.

slovakia

left justify in out

V novembri alebo decembri tohto roku sa rozhodne, či sa bude uchádzať o OH 2024. Posledná prehra tureckého ašpiranta je pritom stará iba rok, vlani v septembri ho v súboji o OH 2020 zdolalo len víťazné Tokio pomerom hlasov 36:60. Podľa prezidenta Tureckého olympijského výboru Ugura Erdenera je krajina pripravená na ďalší pokus.

 

"Turecký národ, naša spoločnosť, vláda, ľudia - všetko je pripravené na olympijské hry. Vieme, že v niektorých krajinách obyvatelia nesúhlasia s organizáciou veľkých podujatí, majú strach z negatívnych vplyvov. Zato Istanbul mal najvyššiu podporu občanov zo všetkých kandidátov na OH 2020 a turecký národ to cíti rovnako," povedal Erdener počas olympijských her mládeže v Nankingu. 

V súvislosti s OH 2024 sa neoficiálne formuje silné európske pole kandidátov na čele s Parížom, ktorý chce osláviť storočnicu od konania OH 1924. Do hry by mohli vstúpiť aj Rím, Berlín alebo Hamburg. 

Informácie pochádzajú z webu insidethegames.biz. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies