Neziskové organizácie získali venovanej dane viac ako 57 miliónov eur

NETKY.SK • 19 Október 2016, 15:40 • 2 min
Neziskové organizácie získali venovanej dane viac ako 57 miliónov eur

BRATISLAVA - Tisícky neziskových organizácií už majú na svojich účtoch viac ako 57 miliónov eur. Takú sumu sa im rozhodli poukázať ľudia a podnikatelia v daňových priznaniach podaných za daň z príjmov roku 2015.

slovakia

left justify in out

Konkrétne, podľa finančnej správy, právnické a fyzické osoby v daňových priznaniach uviedli, že chcú občianskym združeniam, neziskovým organizáciám, nadáciám či iným subjektom venovať 57,23 milióna eur zo svojich daní. "Hoci sa suma ešte do konca roka zvýši, už teraz je to viac, ako dostali neziskové organizácie za minulý rok o tomto čase," priblížila hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

 

Kompletné vyhodnotenie je finančná správa podľa jej slov povinná zverejniť do konca januára 2017. "Počas januára budúceho roka zároveň zašleme neziskovým organizáciám, ktoré dostali peniaze od daňovníkov, oznam o darcoch," doplnila Macíková. Je to podľa nej tohtoročná novinka v zákone, ktorá po súhlase od daňovníka, umožňuje finančnej správe zverejniť základné údaje bez výšky darovanej sumy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona