Nezávislý prezidentský kandidát vo Venezuele tvrdí, že na jeho kampaň útočili

NETKY.SK • 4 Apríl 2018, 09:48 • 2 min
Nezávislý prezidentský kandidát vo Venezuele tvrdí, že na jeho kampaň útočili

CARACAS - Henri Falcón - nezávislý súper súčasného venezuelského prezidenta Nicolása Madura v prezidentských voľbách - tvrdí, že stúpenci vlády fyzicky zaútočili na jeho predvolebnú kampaň.

slovakia

left justify in out

Falcón v pondelok na Twitteri napísal, že opozičného poslanca Teodora Camposa udrel neznámy muž boxerom, práve keď obaja politici robili predvolebnú kampaň v chudobnej štvrti metropole Caracas. Poslanec podľa Falcóna skončil po útoku v nemocnici.

 

Samotný Falcón pri útoku zranenia neutrpel, vyzval však Madura, aby svojich stúpencov držal pod kontrolou. "Nič z tohto nás nezastaví," povedal a dodal, že Madura bude brať na zodpovednosť za akúkoľvek atmosféru predvolebnej kampane - či už násilia alebo mieru.

 

Maduro sa k útoku vyjadril v utorok v štátnej televízii hovoriac pred zástupom svojich prívržencov. Uviedol, že príslušné úrady vyzval na prešetrenie incidentu, a dodal, že v súvislosti s ním už zadržali 17 ľudí. Svojich stúpencov zároveň vyzval, aby sa počas kampane vyhli násiliu. "Ak uvidíte nejakého prezidentského kandidáta, pozdravte ho odo mňa," povedal s úsmevom.

 

Niekdajší člen armády i bývalý venezuelský guvernér Henri Falcón prisľúbil, že v predvolebnej kampani bude i napriek útoku pokračovať. Uviedol tiež, že v jednom z najväčších slumov v meste boli napadnutí a okradnutí aj niektorí ďalší členovia jeho kampane.

 

Falcón spustil kampaň len nedávno po tom, ako sa rozišiel s venezuelskou opozíciou, ktorá avizovala, že prezidentské voľby naplánované na 20. mája bude bojkotovať. Hlasovanie totiž podľa nej Maduro zmanipuluje.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona