Nezávislí Gréci sľubujú podporu vláde, avšak s výhradami

NETKY.SK • 14 Júl 2015, 11:19 • 2 min
Nezávislí Gréci sľubujú podporu vláde, avšak s výhradami

BRATISLAVA - Strana Nezávislí Gréci, ktorá je menším partnerom v koaličnej vláde premiéra Alexisa Tsiprasa, bude naďalej podporovať vládnu politiku, avšak s určitými výhradami.

slovakia

left justify in out

Uviedla to v utorok hovorkyňa strany Marina Chrysoveloni. Možnosť, že strana odíde z vlády a vstúpi do koalície s dvoma opozičnými stranami, vylúčila. Nezávislí Gréci budú naďalej podporovať vládu, podpora však má limity dané výsledkami januárových parlamentných volieb a nedávneho referenda, uviedla hovorkyňa.

 

Predseda gréckej vlády sa vrátil z krízových víkendových rokovaní v Bruseli s dohodou, ktorá je oveľa prísnejšia ako úsporné opatrenia odmietnuté Grékmi v referende z 5. júla. Alexis Tsipras má pritom len niekoľko dní na to, aby potlačil opozíciu vo vlastnej strane a presadil reformné zákony v parlamente. Už v stredu 15. júla by grécky parlament mal hlasovať o prvom balíku reformných opatrení. Dohodu s veriteľmi odmieta časť poslancov Tsiprasovej strany Syriza.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies