Nezaplatenú daň strhol Finančný úrad Nečasovej z účtu

NETKY.SK • 3 December 2015, 12:04 • 2 min
Nezaplatenú daň strhol Finančný úrad Nečasovej z účtu

PRAHA - Na manželku bývalého českého premiéra Janu Nečasovú (predtým Nagyovú), ktorá čelí obvineniu, že v čase svojho pôsobenia na Úrade vlády nepriznala asi tri desiatky luxusných darov, čím skrátila daň o 736.000 korún (27.000 eur), sa tentoraz zameral Finančný úrad, ktorý jej peniaze strhol z účtu. Nejde však o celú sumu, pretože ju v banke nemala, napísal dnes spravodajský server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

Kvôli nezaplatenej dani z darov vo výške okolo 9,7 milióna korún (takmer 360.000 eur) čelí Nečasová od polovice marca obvineniu z krátenia dane. Následne sa o prípad začal zaujímať aj Finančný úrad. "Správcovi dane sme poskytli súčinnosť, to je všetko, čo môžem potvrdiť," uviedol pre iDNES.cz prokurátor Rostislav Bajger.


Platobný výmer za kabelky, šperky a ďalšie luxusné darčeky uložil finančný úrad Nečasovej začiatkom leta. Úradníci rozhodli vyrubiť jej daň vo výške škody, ktorú vypočítala prokuratúra, teda spomínaných 736.000 korún, zistil denník Právo.


Výzvu na zaplatenie však Nečasovej úrad zaslal na adresu, kde viac ako desať rokov nebýva. Nečasová výzvu nedostala a daň teda nezaplatila. Finančný úrad mal v tom prípade právo v rámci exekučného príkazu peniaze z účtu Nečasovej strhnúť.


Nečasová je stíhaná aj za údajné zneužitie vojenského spravodajstva. Podľa obžaloby nechala v roku 2012 sledovať vtedajšiu Nečasovu manželku Radku. Pojednávanie bude pokračovať v apríli.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies