Nezamestnaným podieľajúcim sa na obnove hradov je určených 10 miliónov eur

NETKY.SK • 16 Apríl 2018, 17:36 • 2 min
Nezamestnaným podieľajúcim sa na obnove hradov je určených 10 miliónov eur

ZVOLEN - Nezamestnaným, ktorí sa tento rok budú podieľať na obnove slovenských hradov a zámkov, je určených viac ako 10 miliónov eur. Ministerstvo kultúry (MK) SR podľa ministerky Ľubice Laššákovej počíta, že do obnovy kultúrneho dedičstva na 37 kultúrnych pamiatkach sa zapojí 600 nezamestnaných.

slovakia

left justify in out

Peniaze na zamestnávanie nezamestnaných poskytla z Operačného programu Ľudské zdroje Európska únia. Nezamestnaní by peniaze za svoju prácu na obnove pamiatok mali dostať počas siedmich mesiacov, od 1. mája 2018. Podľa ministerky administratíva spojená so zamestnávaním nezamestnaných bude v koordinácii s Ministerstvom, práce, sociálnych vecí a rodiny SR dovtedy pripravená.

 

Ľudia bez práce sa budú najviac podieľať na obnove hradov, zámkov a kaštieľov v Banskobystrickom kraji, kde takúto podporu získalo desať objektov. Laššáková uviedla, že ide o morálny dlh, keďže pamiatky v tomto kraji boli počas uplynulých rokov, keď samosprávu viedol Marian Kotleba značne zanedbávané.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona