Nezamestnanosť vo Francúzsku stúpla na 16-ročné maximum

NETKY.SK • 5 December 2013, 11:38 • 2 min
Nezamestnanosť vo Francúzsku stúpla na 16-ročné maximum

PARÍŽ - Miera nezamestnanosti vo Francúzsku v treťom kvartáli vzrástla na viac ako šestnásťročné maximum 10,9 %.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom vo štvrtok štatistický úrad krajiny INSEE. V druhom štvrťroku bola nezamestnanosť vo Francúzsku podľa nadol revidovaných údajov na úrovni 10,8 %. Pôvodný odhad hovoril, že miera nezamestnanosti za apríl až jún bola vo výške 10,9 %.

Nezamestnanosť vo Francúzsku podľa metodiky Medzinárodnej organizácie práce (MOP) sa v treťom štvrťroku priblížila k historickému maximu z roku 1997 na úrovni 11,2 %. Miera nezamestnanosti podľa národnej metodiky bez zahrnutia zámorských území, ktorej sa venuje väčšia pozornosť, v treťom štvrťroku stúpla na 10,5 % z úrovne 10,4 % v druhom kvartáli. 

Nepriaznivý vývoj na trhu práce zvyšuje tlak na francúzskeho prezidenta Francoisa Hollanda v rámci jeho snahy o zníženie nezamestnanosti. Hollande bojuje o to, aby dodržal svoj sľub, že do konca roka dosiahne pokles nezamestnanosti. Správy o tom, že firmy znižujú počet pracovníkov však naďalej dominujú v rámci hlavných titulkov francúzskych médií a obavy z nezamestnanosti podľa nedávnych prieskumov negatívne vplývajú na spotrebiteľskú dôveru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies