Nezamestnanosť v OECD v máji stagnovala, v SR rástla

NETKY.SK • 9 Júl 2013, 14:46 • 2 min
Nezamestnanosť v OECD v máji stagnovala, v SR rástla

BRATISLAVA - Nezamestnanosť v rámci Organizácie pre ekonomickú spoluprácu a rozvoj (OECD) v máji stagnovala na úrovni 8 %. Miera nezamestnanosti na Slovensku sa zvýšila na 14,2 % z aprílových 14,1 %.

slovakia

left justify in out

Vývoj v rámci OECD nebol rovnaký. Nezamestnanosť v rámci eurozóny v máji stúpla o 0,1 percentuálneho bodu na nové rekordné maximum 12,2 %. Vyplýva to z informácií, ktoré organizácia zverejnila v utorok.

Rovnako o 0,1 percentuálneho bodu stúpla nezamestnanosť v USA, a to na 7,6 %. V Kanade a Mexiku sa o 0,1 percentuálneho bodu znížila na 7,1 % resp. 5,1 %. Nezamestnanosť stagnovala v Japonsku, a to na úrovni 4,1 %. Celkovo bolo v rámci OECD v piatom mesiaci tohto roka nezamestnaných 48,5 mil. ľudí, čo je o 0,1 mil. viac ako v apríli a o 13,8 mil. viac než v júli 2008. 

Nezamestnanosť medzi mladými ľuďmi bola na úrovni 16,3 %, čo je o 0,1 percentuálneho bodu menej ako v predchádzajúcom mesiaci, avšak o 3,3 percentuálneho bodu nad predkrízovou úrovňou. Viac ako jeden z troch mladých ľudí bol nezamestnaný v Taliansku, Portugalsku a na Slovensku a viac ako každý druhý bol nezamestnaný v Grécku a Španielsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies