Nezamestnanosť v Grécku zostáva naďalej najvyššia v EÚ

NETKY.SK • 5 Jún 2014, 14:38 • 2 min
Nezamestnanosť v Grécku zostáva naďalej najvyššia v EÚ

ATÉNY - Miera nezamestnanosti sa v Grécku v marci mierne znížila, zostala však najvyššia v Európskej únii, hoci sa krajina snaží dostať z ničivej recesie.

slovakia

left justify in out

Miera nezamestnanosti v krajine poklesla v marci na 26,8 percenta z revidovaných 26,9 percenta vo februári. V krajine je oficiálne bez práce 1,27 mil. ľudí. Vyplýva to z údajov, ktoré zverejnil vo štvrtok grécky štatistický úrad ELSTAT. Grécka nezamestnanosť dosiahla rekordnú úroveň v septembri minulého roku, a to 27,7 percenta. Miera nezamestnanosti v rámci krajín EÚ bola v apríli vo výške 11,7 percenta. 

 

Minulý mesiac grécky premiér Antónis Samarás predstavil ambiciózny ekonomický model zameraný export, čo by malo naštartovať hospodársky rast. Plán zahŕňa reformy, ktoré sa majú dotknúť turizmu, rybárstva, spracovania potravín, logistiky, energetiky a farmaceutického priemyslu. Reformy by mali zvýšiť HDP krajiny počas siedmich rokov o 54 mld. eur a vytvoriť 770 tis. pracovných miest. 

 

Najviac sú nezamestnanosťou postihnutí Gréci vo veku 15 až 24 rokov, pričom miera nezamestnanosti dosiahla v tejto skupine v marci, s výnimkou študentov a vojenských brancov, až 58,3 percenta. Pred krízou dosahovala úroveň 23 percent.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies