Nezamestnanosť v eurozóne v júli opäť vzrástla

NETKY.SK • 1 September 2020, 12:19 • 2 min
Nezamestnanosť v eurozóne v júli opäť vzrástla

LUXEMBURG - Aj napriek zmierneniu karanténnych opatrení prijatých v boji proti novému koronavírusu sa nezamestnanosť v eurozóne v júli zvýšila a priblížila sa k 8-percentnej hranici.

slovakia

left justify in out

Poukázali na to v utorok zverejnené predbežné údaje štatistického úradu Európskej únie Eurostat. Napriek rastu je údaj lepší, než očakávali ekonómovia, ktorí počítali s rastom nezamestnanosti na rovných 8 %.

 

Ako uviedol Eurostat v rýchlom odhade, miera nezamestnanosti v eurozóne upravená o sezónne vplyvy vzrástla v júli na 7,9 %. V júni dosiahla 7,7 %. Rast zaznamenala nezamestnanosť aj v širšej Európskej únii. Z júnovej hodnoty 7,1 % sa zvýšila na 7,2 %.

 

img

 

Mierne vzrástla aj nezamestnanosť mladých ľudí, a to ako v eurozóne, tak v celej EÚ. V eurozóne dosiahla miera nezamestnanosti vo vekovej kategórii do 25 rokov v júli 17,3 %, zatiaľ čo v júni predstavovala 17,2 %. V celej EÚ sa zvýšila zo 16,9 % v júni na júlových 17 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies