Nezamestnanosť v Česku klesla pod hranicu 3 %

NETKY.SK • 31 Júl 2017, 16:40 • 2 min
Nezamestnanosť v Česku klesla pod hranicu 3 %

PRAHA - Miera nezamestnanosti v Českej republike po očistení o sezónne vplyvy bola v júni na úrovni 2,9 percenta. V porovnaní s rovnakým mesiacom minulého roka sa znížila o 1,3 percentuálneho bodu.

slovakia

left justify in out

Sezónne upravená miera nezamestnanosti mužov v krajine bola v júni na úrovni 2,4 percenta a júnová nezamestnanosť žien vo výške 3,5 percenta. Informoval o tom v pondelok na svojej internetovej stránke český štatistický úrad.

Zamestnanosť v Česku vo vekovej skupine 15 až 64 rokov sa v júni po očistení o sezónne vplyvy medziročne zvýšila o 1,6 percentuálneho bodu na 73,3 percenta. Sezónne upravená miera zamestnanosti mužov v ČR bola v júni v výške 80,7 percenta a zamestnanosť žien bola na úrovni 65,8 percenta. Miera zamestnanosti českej mládeže vo veku 15 až 29 rokov predstavovala 48,1 percenta.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies