Nezamestnanosť nad 20 % na Slovensku opäť klesla, trápi ešte päť okresov

NETKY.SK • 27 November 2015, 10:49 • 2 min
Nezamestnanosť nad 20 % na Slovensku opäť klesla, trápi ešte päť okresov

BRATISLAVA - Miera nezamestnanosti bola na konci októbra tohto roka vyššia ako 20 % v piatich okresoch na Slovensku. Oproti koncu októbra minulého roka sa počet okresov presahujúcich 20-percentnú nezamestnanosť znížil o šesť. Okresy, v ktorých bola na konci októbra nezamestnanosť nad 20 %, patria do Banskobystrického, Prešovského a Košického kraja.

slovakia

left justify in out

Z piatich okresov sa tri nachádzajú v Banskobystrickom kraji a po jednom okrese v Prešovskom a Košickom kraji. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR. Najvyššiu mieru nezamestnanosti zo všetkých okresov na Slovensku má dlhodobo okres Rimavská Sobota.

 

Na konci októbra v ňom miera nezamestnanosti dosiahla 27,77 %, čo je medziročný pokles o 1,9 percentuálneho bodu. Nasleduje okres Kežmarok, kde sa miera nezamestnanosti ku koncu októbra medziročne znížila o 0,79 percentuálneho bodu na 24,29 %. Tretí najhorší v miere nezamestnanosti je okres Revúca. V ňom bola miera nezamestnanosti 22,51 %, čo je medziročne menej o 5,65 percentuálneho bodu.


Naopak, najnižšiu mieru nezamestnanosti mali na konci októbra okresy Bratislava 5 a Galanta. Miera nezamestnanosti v okrese Bratislava 5 dosiahla 4,66 % a v okrese Galanta bola nezamestnanosť 5,08 %. Nasledoval okres Bratislava 1, ktorý vykázal minulý mesiac mieru nezamestnanosti 5,10 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies