Nezamestnanosť nad 20 % malo v septembri 12 okresov

NETKY.SK • 24 Október 2014, 09:24 • 2 min
Nezamestnanosť nad 20 % malo v septembri 12 okresov

BRATISLAVA - Miera nezamestnanosti bola na konci minulého mesiaca vyššia ako 20 % v dvanástich okresoch na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Oproti koncu septembra minulého roka sa počet okresov presahujúcich 20-percentnú nezamestnanosť znížil o štyri. Okresy, v ktorých bola na konci septembra tohto roka nezamestnanosť nad 20 %, patria do Prešovského, Banskobystrického alebo Košického kraja. Z dvanástich okresov sa päť nachádza v Banskobystrickom kraji, štyri v Prešovskom kraji a tri v Košickom kraji. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR (UPSVAR).

 

Najvyššiu mieru nezamestnanosti zo všetkých okresov na Slovensku má dlhodobo okres Rimavská Sobota. Na konci septembra v ňom miera nezamestnanosti dosiahla 30,21 %, čo je medziročný pokles o 1,83 percentuálneho bodu. Nasleduje okres Revúca, kde sa miera nezamestnanosti medziročne znížila o 2,76 percentuálneho bodu na 27,51 %. Tretí najhorší v miere nezamestnanosti je okres Kežmarok. V ňom bola na konca septembra tohto roka miera nezamestnanosti 24,95 %, čo je medziročne menej o 2,65 percentuálneho bodu. 

 

Okres Rožňava vykázal 23,92-percentnú mieru nezamestnanosti, čo je medziročný pokles o 1,27 percentuálneho bodu. Päticu okresov s najvyššou nezamestnanosťou na konci minulého mesiaca uzatváral okres Poltár, kde nezamestnanosť predstavovala 23,82 %. V porovnaní so septembrom 2013 išlo o pokles o 1,86 percentuálneho bodu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona